problem with process install

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

problem with process install

Jorge Infante Osorio
Hi folks.
I´m new in php in when try to install wsf receive this error:

Php startup: wsf: unable to initialize module
Module compiled with build ID =API20090626,TS,VC9
PHP compiled with build ID =API20090626,TS,VC6
These options need to match

I use wamp5_1.7.4 with apache 2.2.11, php 5.3.0 and mysql 5.1.36

The wsf version:  wso2-wsf-php-bin-2.1.0-win32

My SO: windows XP

Any help?

Jorge.

-----Mensaje original-----
De: [hidden email] [mailto:[hidden email]] En
nombre de Nandika Jayawardana
Enviado el: martes, 01 de febrero de 2011 10:27
Para: [hidden email]
Asunto: Re: [wsf-php-user] Testing locally

You have not defined the actions array for the service. You should have
something like  $actions = array("echoString"=>"echoString");
which will map your operation to "echoString" action. Without it, the
service is unable to find the relevant operation to invoke. You can refer to
the log files of wsf/php to find error information. Also when running the
client, try running it on the command which is easier to find issues and
debug.

Regards
Nandika

On Tue, Feb 1, 2011 at 7:58 PM, siva prasad verma <[hidden email]>
wrote:

> I have installed wso2 wsf framework on top of apache2 and copied the
> scripts to my web root.
> I have tried to write some bits of code this is my client code
>
> <?php
>
> $payloadString= <<<XML
> <ns1:echo xmlns:ns1="http:wso2.org/wsf/php">
>     <text>SDSLABS</text>
> </ns1:echo>
> XML;
> //use wsf php framework
> try{
>     $client=new WSclient($payloadString,
> array("to"=>"http://localhost/spv/service_spv.php",
> "action"=>"echoString"));
>     $responseMessage=$client->request($payloadString);
>     printf("Sum is:%s<br/>", htmlspecialchars($responseMessage->str));
>     //or echo $responseMessage->str;
> }
> catch(Exception $e){
>     if($e instanceof WSFault)
>     {
>         printf("Soap fault: %s\n.", $e->Reason);
>     }
>     else
>     {
>         printf("Message= %s\n", $e->getMessage());
>     }
> }
> ?>
>
> this is my server code
>
> <?php
>
>     function echoFunction() {
>         $response=<<<XML
>         <response>Is this working</response>
>         XML;
>             $outMessage = new WSMessage($response);
>
>             return $outMessage;
>     }
>     $operations=array("echoString"=>"echoFunction");
>     $service=new WSService(array("opertions"=>$operations));
>     $service->reply();
> ?>
>
> when i try to open the client.php in my browser, I'm getting a blank
> page please tell me what to do get it up...!
>
> _______________________________________________
> Wsf-php-user mailing list
> [hidden email]
> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>
>



--
Nandika Jayawardana
Technical Lead and Project Manager,
WSO2 Inc ; http://wso2.com
lean.enterprise.middleware
_______________________________________________
Wsf-php-user mailing list
[hidden email]
https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user

_______________________________________________
Wsf-php-user mailing list
[hidden email]
https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: problem with process install

Nandika Jayawardana
Hi Jorge,

This is an issue with Apache being with vc6 and WSF/PHP being VC9. One
solution would be to deploy php as a fcgi module. However, I am not
sure how it is done with a WAMP configuration.

Regards
Nandika

On Wed, Mar 2, 2011 at 4:39 AM, Jorge Infante Osorio <[hidden email]> wrote:

> Hi folks.
> I´m new in php in when try to install wsf receive this error:
>
> Php startup: wsf: unable to initialize module
> Module compiled with build ID =API20090626,TS,VC9
> PHP compiled with build ID =API20090626,TS,VC6
> These options need to match
>
> I use wamp5_1.7.4 with apache 2.2.11, php 5.3.0 and mysql 5.1.36
>
> The wsf version:  wso2-wsf-php-bin-2.1.0-win32
>
> My SO: windows XP
>
> Any help?
>
> Jorge.
>
> -----Mensaje original-----
> De: [hidden email] [mailto:[hidden email]] En
> nombre de Nandika Jayawardana
> Enviado el: martes, 01 de febrero de 2011 10:27
> Para: [hidden email]
> Asunto: Re: [wsf-php-user] Testing locally
>
> You have not defined the actions array for the service. You should have
> something like  $actions = array("echoString"=>"echoString");
> which will map your operation to "echoString" action. Without it, the
> service is unable to find the relevant operation to invoke. You can refer to
> the log files of wsf/php to find error information. Also when running the
> client, try running it on the command which is easier to find issues and
> debug.
>
> Regards
> Nandika
>
> On Tue, Feb 1, 2011 at 7:58 PM, siva prasad verma <[hidden email]>
> wrote:
>> I have installed wso2 wsf framework on top of apache2 and copied the
>> scripts to my web root.
>> I have tried to write some bits of code this is my client code
>>
>> <?php
>>
>> $payloadString= <<<XML
>> <ns1:echo xmlns:ns1="http:wso2.org/wsf/php">
>>     <text>SDSLABS</text>
>> </ns1:echo>
>> XML;
>> //use wsf php framework
>> try{
>>     $client=new WSclient($payloadString,
>> array("to"=>"http://localhost/spv/service_spv.php",
>> "action"=>"echoString"));
>>     $responseMessage=$client->request($payloadString);
>>     printf("Sum is:%s<br/>", htmlspecialchars($responseMessage->str));
>>     //or echo $responseMessage->str;
>> }
>> catch(Exception $e){
>>     if($e instanceof WSFault)
>>     {
>>         printf("Soap fault: %s\n.", $e->Reason);
>>     }
>>     else
>>     {
>>         printf("Message= %s\n", $e->getMessage());
>>     }
>> }
>> ?>
>>
>> this is my server code
>>
>> <?php
>>
>>     function echoFunction() {
>>         $response=<<<XML
>>         <response>Is this working</response>
>>         XML;
>>             $outMessage = new WSMessage($response);
>>
>>             return $outMessage;
>>     }
>>     $operations=array("echoString"=>"echoFunction");
>>     $service=new WSService(array("opertions"=>$operations));
>>     $service->reply();
>> ?>
>>
>> when i try to open the client.php in my browser, I'm getting a blank
>> page please tell me what to do get it up...!
>>
>> _______________________________________________
>> Wsf-php-user mailing list
>> [hidden email]
>> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>>
>>
>
>
>
> --
> Nandika Jayawardana
> Technical Lead and Project Manager,
> WSO2 Inc ; http://wso2.com
> lean.enterprise.middleware
> _______________________________________________
> Wsf-php-user mailing list
> [hidden email]
> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>
> _______________________________________________
> Wsf-php-user mailing list
> [hidden email]
> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>



--
Nandika Jayawardana
Technical Lead and Project Manager,
WSO2 Inc ; http://wso2.com
lean.enterprise.middleware
_______________________________________________
Wsf-php-user mailing list
[hidden email]
https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: problem with process install

Jorge Infante Osorio
Thanks Nandika.
I resolve this issue, but now I have this:

[02-Mar-2011 03:53:05] PHP Warning:  PHP Startup: Unable to load dynamic
library 'D:/wamp/php/ext/wsf.dll' - No se encontró el proceso especificado.

 in Unknown on line 0

I review a lot of forums and implement all the solutions I found but I
cannot see the wsf module installed.

This problem is a dependency issue as I see, and I download this:
iconv.dll
libeay32.dll
libssl32.dll
libxml2.dll
ssleay32.dll
zlib1.dll

and copy into:
d:\wso2-wsf-php-bin-2.1.0-win32\wsf_c\lib\
d:\wamp\Apache2\bin\
d:\wamp\php\
c:\WINDOWS\system32\

but the error remain the same.

I follow the step in the installation manual and configure apache and php as
it say.

I don´t know what can I do now.

Jorge.


-----Mensaje original-----
De: Nandika Jayawardana [mailto:[hidden email]] Enviado el: miércoles, 02
de marzo de 2011 1:17
Para: [hidden email]
CC: Jorge Infante Osorio
Asunto: Re: [wsf-php-user] problem with process install

Hi Jorge,

This is an issue with Apache being with vc6 and WSF/PHP being VC9. One
solution would be to deploy php as a fcgi module. However, I am not sure how
it is done with a WAMP configuration.

Regards
Nandika

On Wed, Mar 2, 2011 at 4:39 AM, Jorge Infante Osorio <[hidden email]> wrote:

> Hi folks.
> I´m new in php in when try to install wsf receive this error:
>
> Php startup: wsf: unable to initialize module Module compiled with
> build ID =API20090626,TS,VC9 PHP compiled with build ID
> =API20090626,TS,VC6 These options need to match
>
> I use wamp5_1.7.4 with apache 2.2.11, php 5.3.0 and mysql 5.1.36
>
> The wsf version:  wso2-wsf-php-bin-2.1.0-win32
>
> My SO: windows XP
>
> Any help?
>
> Jorge.
>
> -----Mensaje original-----
> De: [hidden email]
> [mailto:[hidden email]] En nombre de Nandika
> Jayawardana Enviado el: martes, 01 de febrero de 2011 10:27
> Para: [hidden email]
> Asunto: Re: [wsf-php-user] Testing locally
>
> You have not defined the actions array for the service. You should
> have something like  $actions = array("echoString"=>"echoString");
> which will map your operation to "echoString" action. Without it, the
> service is unable to find the relevant operation to invoke. You can
> refer to the log files of wsf/php to find error information. Also when
> running the client, try running it on the command which is easier to
> find issues and debug.
>
> Regards
> Nandika
>
> On Tue, Feb 1, 2011 at 7:58 PM, siva prasad verma <[hidden email]>
> wrote:
>> I have installed wso2 wsf framework on top of apache2 and copied the
>> scripts to my web root.
>> I have tried to write some bits of code this is my client code
>>
>> <?php
>>
>> $payloadString= <<<XML
>> <ns1:echo xmlns:ns1="http:wso2.org/wsf/php">
>>     <text>SDSLABS</text>
>> </ns1:echo>
>> XML;
>> //use wsf php framework
>> try{
>>     $client=new WSclient($payloadString,
>> array("to"=>"http://localhost/spv/service_spv.php",
>> "action"=>"echoString"));
>>     $responseMessage=$client->request($payloadString);
>>     printf("Sum is:%s<br/>",
>> htmlspecialchars($responseMessage->str));
>>     //or echo $responseMessage->str;
>> }
>> catch(Exception $e){
>>     if($e instanceof WSFault)
>>     {
>>         printf("Soap fault: %s\n.", $e->Reason);
>>     }
>>     else
>>     {
>>         printf("Message= %s\n", $e->getMessage());
>>     }
>> }
>> ?>
>>
>> this is my server code
>>
>> <?php
>>
>>     function echoFunction() {
>>         $response=<<<XML
>>         <response>Is this working</response>
>>         XML;
>>             $outMessage = new WSMessage($response);
>>
>>             return $outMessage;
>>     }
>>     $operations=array("echoString"=>"echoFunction");
>>     $service=new WSService(array("opertions"=>$operations));
>>     $service->reply();
>> ?>
>>
>> when i try to open the client.php in my browser, I'm getting a blank
>> page please tell me what to do get it up...!
>>
>> _______________________________________________
>> Wsf-php-user mailing list
>> [hidden email]
>> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>>
>>
>
>
>
> --
> Nandika Jayawardana
> Technical Lead and Project Manager,
> WSO2 Inc ; http://wso2.com
> lean.enterprise.middleware
> _______________________________________________
> Wsf-php-user mailing list
> [hidden email]
> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>
> _______________________________________________
> Wsf-php-user mailing list
> [hidden email]
> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>



--
Nandika Jayawardana
Technical Lead and Project Manager,
WSO2 Inc ; http://wso2.com
lean.enterprise.middleware

_______________________________________________
Wsf-php-user mailing list
[hidden email]
https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: problem with process install

Jorge Infante Osorio
In reply to this post by Nandika Jayawardana
Hi folks.

I could build with success the wsf framework in Ubuntu and now I try to
build it in Windows.

I install VS but when I run build.bat I see this errors:

d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\wsf_c\axis2c\util\include\platfor
ms\windows/axutil_windows.h(28) :
fatal error C1083:
No se puede abrir el archivo in cluir: 'windows.h': No such file or
directory
d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\wsf_c\axis2c\util\include\platfor
ms\windows/axutil_windows.h(28) :
fatal error C1083:
No se puede abrir el archivo in cluir: 'windows.h': No such file or
directory
d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\wsf_c\axis2c\util\include\platfor
ms\windows/axutil_windows.h(28) :
fatal error C1083: No se puede abrir el archivo incluir: 'windows.h': No
such file or directory
NMAKE : fatal error U1077: '"d:\Microsoft Visual Studio 8\VC\BIN\cl.exe"' :
código devuelto '0x2'
Stop.
Ya existe el subdirectorio o el archivo wso2-wsf-php-bin-2.1.0-win32.
No se encuentra el archivo: wso2-wsf-c-bin-2.0.0
0 archivos copiados
El sistema no puede hallar la ruta especificada.
NMAKE : fatal error U1052: no se encuentra el archivo 'build.mk'
Stop.
El sistema no puede hallar la ruta especificada.
El sistema no puede hallar la ruta especificada.

What can I do?

Jorge.


-----Mensaje original-----
De: Nandika Jayawardana [mailto:[hidden email]]
Enviado el: miércoles, 02 de marzo de 2011 1:17
Para: [hidden email]
CC: Jorge Infante Osorio
Asunto: Re: [wsf-php-user] problem with process install

Hi Jorge,

This is an issue with Apache being with vc6 and WSF/PHP being VC9. One
solution would be to deploy php as a fcgi module. However, I am not sure how
it is done with a WAMP configuration.

Regards
Nandika

On Wed, Mar 2, 2011 at 4:39 AM, Jorge Infante Osorio <[hidden email]> wrote:

> Hi folks.
> I´m new in php in when try to install wsf receive this error:
>
> Php startup: wsf: unable to initialize module Module compiled with
> build ID =API20090626,TS,VC9 PHP compiled with build ID
> =API20090626,TS,VC6 These options need to match
>
> I use wamp5_1.7.4 with apache 2.2.11, php 5.3.0 and mysql 5.1.36
>
> The wsf version:  wso2-wsf-php-bin-2.1.0-win32
>
> My SO: windows XP
>
> Any help?
>
> Jorge.
>
> -----Mensaje original-----
> De: [hidden email]
> [mailto:[hidden email]] En nombre de Nandika
> Jayawardana Enviado el: martes, 01 de febrero de 2011 10:27
> Para: [hidden email]
> Asunto: Re: [wsf-php-user] Testing locally
>
> You have not defined the actions array for the service. You should
> have something like  $actions = array("echoString"=>"echoString");
> which will map your operation to "echoString" action. Without it, the
> service is unable to find the relevant operation to invoke. You can
> refer to the log files of wsf/php to find error information. Also when
> running the client, try running it on the command which is easier to
> find issues and debug.
>
> Regards
> Nandika
>
> On Tue, Feb 1, 2011 at 7:58 PM, siva prasad verma <[hidden email]>
> wrote:
>> I have installed wso2 wsf framework on top of apache2 and copied the
>> scripts to my web root.
>> I have tried to write some bits of code this is my client code
>>
>> <?php
>>
>> $payloadString= <<<XML
>> <ns1:echo xmlns:ns1="http:wso2.org/wsf/php">
>>     <text>SDSLABS</text>
>> </ns1:echo>
>> XML;
>> //use wsf php framework
>> try{
>>     $client=new WSclient($payloadString,
>> array("to"=>"http://localhost/spv/service_spv.php",
>> "action"=>"echoString"));
>>     $responseMessage=$client->request($payloadString);
>>     printf("Sum is:%s<br/>",
>> htmlspecialchars($responseMessage->str));
>>     //or echo $responseMessage->str;
>> }
>> catch(Exception $e){
>>     if($e instanceof WSFault)
>>     {
>>         printf("Soap fault: %s\n.", $e->Reason);
>>     }
>>     else
>>     {
>>         printf("Message= %s\n", $e->getMessage());
>>     }
>> }
>> ?>
>>
>> this is my server code
>>
>> <?php
>>
>>     function echoFunction() {
>>         $response=<<<XML
>>         <response>Is this working</response>
>>         XML;
>>             $outMessage = new WSMessage($response);
>>
>>             return $outMessage;
>>     }
>>     $operations=array("echoString"=>"echoFunction");
>>     $service=new WSService(array("opertions"=>$operations));
>>     $service->reply();
>> ?>
>>
>> when i try to open the client.php in my browser, I'm getting a blank
>> page please tell me what to do get it up...!
>>
>> _______________________________________________
>> Wsf-php-user mailing list
>> [hidden email]
>> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>>
>>
>
>
>
> --
> Nandika Jayawardana
> Technical Lead and Project Manager,
> WSO2 Inc ; http://wso2.com
> lean.enterprise.middleware
> _______________________________________________
> Wsf-php-user mailing list
> [hidden email]
> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>
> _______________________________________________
> Wsf-php-user mailing list
> [hidden email]
> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>



--
Nandika Jayawardana
Technical Lead and Project Manager,
WSO2 Inc ; http://wso2.com
lean.enterprise.middleware

_______________________________________________
Wsf-php-user mailing list
[hidden email]
https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: problem with process install

Jorge Infante Osorio
Can anyone help me?
I continue moving on.

I pass the Windows.h error, and now I see this error:

wsf.c(21) : fatal error C1083: No se puede abrir el archivo incluir:
'php.h': No  such file or directory wsf_util.c wsf_util.c(17) : fatal error
C1083: No se puede abrir el archivo incluir: 'php.h ': No such file or
directory wsf_client.c
d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\src\wsf.h(27) : fatal error
C1083: No
 se puede abrir el archivo incluir: 'php.h': No such file or directory
wsf_worker.c d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\src\wsf_worker.h(24)
: fatal error C1 083: No se puede abrir el archivo incluir: 'SAPI.h': No
such file or directory wsf_wsdl.c
wsf_wsdl.c(17) : fatal error C1083: No se puede abrir el archivo incluir:
'php.h ': No such file or directory
wsf_xml_msg_recv.c
d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\src\wsf_common.h(35) : fatal
error C1 083: No se puede abrir el archivo incluir: 'php.h': No such file or
directory wsf_out_transport_info.c
d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\src\wsf_common.h(35) : fatal
error C1
083: No se puede abrir el archivo incluir: 'php.h': No such file or
directory wsf_policy.c
wsf_policy.c(17) : fatal error C1083: No se puede abrir el archivo incluir:
'php.h': No such file or directory wsf_stream.c
d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\src\wsf_common.h(35) : fatal
error C1083: No se puede abrir el archivo incluir: 'php.h': No such file or
directory
Generando código...
NMAKE : fatal error U1077: '"d:\Microsoft Visual Studio 8\VC\BIN\cl.exe"' :
códi
go devuelto '0x2'
Stop.

I have a problem with the php.h file.

Jorge.


-----Mensaje original-----
De: [hidden email] [mailto:[hidden email]] En
nombre de Jorge Infante Osorio
Enviado el: viernes, 04 de marzo de 2011 16:28
Para: 'Nandika Jayawardana'
CC: [hidden email]
Asunto: Re: [wsf-php-user] problem with process install

Hi folks.

I could build with success the wsf framework in Ubuntu and now I try to
build it in Windows.

I install VS but when I run build.bat I see this errors:

d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\wsf_c\axis2c\util\include\platfor
ms\windows/axutil_windows.h(28) :
fatal error C1083:
No se puede abrir el archivo in cluir: 'windows.h': No such file or
directory
d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\wsf_c\axis2c\util\include\platfor
ms\windows/axutil_windows.h(28) :
fatal error C1083:
No se puede abrir el archivo in cluir: 'windows.h': No such file or
directory
d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\wsf_c\axis2c\util\include\platfor
ms\windows/axutil_windows.h(28) :
fatal error C1083: No se puede abrir el archivo incluir: 'windows.h': No
such file or directory NMAKE : fatal error U1077: '"d:\Microsoft Visual
Studio 8\VC\BIN\cl.exe"' :
código devuelto '0x2'
Stop.
Ya existe el subdirectorio o el archivo wso2-wsf-php-bin-2.1.0-win32.
No se encuentra el archivo: wso2-wsf-c-bin-2.0.0
0 archivos copiados
El sistema no puede hallar la ruta especificada.
NMAKE : fatal error U1052: no se encuentra el archivo 'build.mk'
Stop.
El sistema no puede hallar la ruta especificada.
El sistema no puede hallar la ruta especificada.

What can I do?

Jorge.


-----Mensaje original-----
De: Nandika Jayawardana [mailto:[hidden email]] Enviado el: miércoles, 02
de marzo de 2011 1:17
Para: [hidden email]
CC: Jorge Infante Osorio
Asunto: Re: [wsf-php-user] problem with process install

Hi Jorge,

This is an issue with Apache being with vc6 and WSF/PHP being VC9. One
solution would be to deploy php as a fcgi module. However, I am not sure how
it is done with a WAMP configuration.

Regards
Nandika

On Wed, Mar 2, 2011 at 4:39 AM, Jorge Infante Osorio <[hidden email]> wrote:

> Hi folks.
> I´m new in php in when try to install wsf receive this error:
>
> Php startup: wsf: unable to initialize module Module compiled with
> build ID =API20090626,TS,VC9 PHP compiled with build ID
> =API20090626,TS,VC6 These options need to match
>
> I use wamp5_1.7.4 with apache 2.2.11, php 5.3.0 and mysql 5.1.36
>
> The wsf version:  wso2-wsf-php-bin-2.1.0-win32
>
> My SO: windows XP
>
> Any help?
>
> Jorge.
>
> -----Mensaje original-----
> De: [hidden email]
> [mailto:[hidden email]] En nombre de Nandika
> Jayawardana Enviado el: martes, 01 de febrero de 2011 10:27
> Para: [hidden email]
> Asunto: Re: [wsf-php-user] Testing locally
>
> You have not defined the actions array for the service. You should
> have something like  $actions = array("echoString"=>"echoString");
> which will map your operation to "echoString" action. Without it, the
> service is unable to find the relevant operation to invoke. You can
> refer to the log files of wsf/php to find error information. Also when
> running the client, try running it on the command which is easier to
> find issues and debug.
>
> Regards
> Nandika
>
> On Tue, Feb 1, 2011 at 7:58 PM, siva prasad verma <[hidden email]>
> wrote:
>> I have installed wso2 wsf framework on top of apache2 and copied the
>> scripts to my web root.
>> I have tried to write some bits of code this is my client code
>>
>> <?php
>>
>> $payloadString= <<<XML
>> <ns1:echo xmlns:ns1="http:wso2.org/wsf/php">
>>     <text>SDSLABS</text>
>> </ns1:echo>
>> XML;
>> //use wsf php framework
>> try{
>>     $client=new WSclient($payloadString,
>> array("to"=>"http://localhost/spv/service_spv.php",
>> "action"=>"echoString"));
>>     $responseMessage=$client->request($payloadString);
>>     printf("Sum is:%s<br/>",
>> htmlspecialchars($responseMessage->str));
>>     //or echo $responseMessage->str;
>> }
>> catch(Exception $e){
>>     if($e instanceof WSFault)
>>     {
>>         printf("Soap fault: %s\n.", $e->Reason);
>>     }
>>     else
>>     {
>>         printf("Message= %s\n", $e->getMessage());
>>     }
>> }
>> ?>
>>
>> this is my server code
>>
>> <?php
>>
>>     function echoFunction() {
>>         $response=<<<XML
>>         <response>Is this working</response>
>>         XML;
>>             $outMessage = new WSMessage($response);
>>
>>             return $outMessage;
>>     }
>>     $operations=array("echoString"=>"echoFunction");
>>     $service=new WSService(array("opertions"=>$operations));
>>     $service->reply();
>> ?>
>>
>> when i try to open the client.php in my browser, I'm getting a blank
>> page please tell me what to do get it up...!
>>
>> _______________________________________________
>> Wsf-php-user mailing list
>> [hidden email]
>> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>>
>>
>
>
>
> --
> Nandika Jayawardana
> Technical Lead and Project Manager,
> WSO2 Inc ; http://wso2.com
> lean.enterprise.middleware
> _______________________________________________
> Wsf-php-user mailing list
> [hidden email]
> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>
> _______________________________________________
> Wsf-php-user mailing list
> [hidden email]
> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>



--
Nandika Jayawardana
Technical Lead and Project Manager,
WSO2 Inc ; http://wso2.com
lean.enterprise.middleware

_______________________________________________
Wsf-php-user mailing list
[hidden email]
https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user

_______________________________________________
Wsf-php-user mailing list
[hidden email]
https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: problem with process install

Nandika Jayawardana
You need to have php source distribution downloaded and unziped to a
location. Then put the PHP source location to configure.in. Please
refer to the installation guide for more info.

That should fix the issue.

Regards
Nandika

On Sat, Mar 5, 2011 at 8:26 AM, Jorge Infante Osorio <[hidden email]> wrote:

> Can anyone help me?
> I continue moving on.
>
> I pass the Windows.h error, and now I see this error:
>
> wsf.c(21) : fatal error C1083: No se puede abrir el archivo incluir:
> 'php.h': No  such file or directory wsf_util.c wsf_util.c(17) : fatal error
> C1083: No se puede abrir el archivo incluir: 'php.h ': No such file or
> directory wsf_client.c
> d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\src\wsf.h(27) : fatal error
> C1083: No
>  se puede abrir el archivo incluir: 'php.h': No such file or directory
> wsf_worker.c d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\src\wsf_worker.h(24)
> : fatal error C1 083: No se puede abrir el archivo incluir: 'SAPI.h': No
> such file or directory wsf_wsdl.c
> wsf_wsdl.c(17) : fatal error C1083: No se puede abrir el archivo incluir:
> 'php.h ': No such file or directory
> wsf_xml_msg_recv.c
> d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\src\wsf_common.h(35) : fatal
> error C1 083: No se puede abrir el archivo incluir: 'php.h': No such file or
> directory wsf_out_transport_info.c
> d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\src\wsf_common.h(35) : fatal
> error C1
> 083: No se puede abrir el archivo incluir: 'php.h': No such file or
> directory wsf_policy.c
> wsf_policy.c(17) : fatal error C1083: No se puede abrir el archivo incluir:
> 'php.h': No such file or directory wsf_stream.c
> d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\src\wsf_common.h(35) : fatal
> error C1083: No se puede abrir el archivo incluir: 'php.h': No such file or
> directory
> Generando código...
> NMAKE : fatal error U1077: '"d:\Microsoft Visual Studio 8\VC\BIN\cl.exe"' :
> códi
> go devuelto '0x2'
> Stop.
>
> I have a problem with the php.h file.
>
> Jorge.
>
>
> -----Mensaje original-----
> De: [hidden email] [mailto:[hidden email]] En
> nombre de Jorge Infante Osorio
> Enviado el: viernes, 04 de marzo de 2011 16:28
> Para: 'Nandika Jayawardana'
> CC: [hidden email]
> Asunto: Re: [wsf-php-user] problem with process install
>
> Hi folks.
>
> I could build with success the wsf framework in Ubuntu and now I try to
> build it in Windows.
>
> I install VS but when I run build.bat I see this errors:
>
> d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\wsf_c\axis2c\util\include\platfor
> ms\windows/axutil_windows.h(28) :
> fatal error C1083:
> No se puede abrir el archivo in cluir: 'windows.h': No such file or
> directory
> d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\wsf_c\axis2c\util\include\platfor
> ms\windows/axutil_windows.h(28) :
> fatal error C1083:
> No se puede abrir el archivo in cluir: 'windows.h': No such file or
> directory
> d:\desarrollows\php\wso2-wsf-php-src-2.1.0\wsf_c\axis2c\util\include\platfor
> ms\windows/axutil_windows.h(28) :
> fatal error C1083: No se puede abrir el archivo incluir: 'windows.h': No
> such file or directory NMAKE : fatal error U1077: '"d:\Microsoft Visual
> Studio 8\VC\BIN\cl.exe"' :
> código devuelto '0x2'
> Stop.
> Ya existe el subdirectorio o el archivo wso2-wsf-php-bin-2.1.0-win32.
> No se encuentra el archivo: wso2-wsf-c-bin-2.0.0
> 0 archivos copiados
> El sistema no puede hallar la ruta especificada.
> NMAKE : fatal error U1052: no se encuentra el archivo 'build.mk'
> Stop.
> El sistema no puede hallar la ruta especificada.
> El sistema no puede hallar la ruta especificada.
>
> What can I do?
>
> Jorge.
>
>
> -----Mensaje original-----
> De: Nandika Jayawardana [mailto:[hidden email]] Enviado el: miércoles, 02
> de marzo de 2011 1:17
> Para: [hidden email]
> CC: Jorge Infante Osorio
> Asunto: Re: [wsf-php-user] problem with process install
>
> Hi Jorge,
>
> This is an issue with Apache being with vc6 and WSF/PHP being VC9. One
> solution would be to deploy php as a fcgi module. However, I am not sure how
> it is done with a WAMP configuration.
>
> Regards
> Nandika
>
> On Wed, Mar 2, 2011 at 4:39 AM, Jorge Infante Osorio <[hidden email]> wrote:
>> Hi folks.
>> I´m new in php in when try to install wsf receive this error:
>>
>> Php startup: wsf: unable to initialize module Module compiled with
>> build ID =API20090626,TS,VC9 PHP compiled with build ID
>> =API20090626,TS,VC6 These options need to match
>>
>> I use wamp5_1.7.4 with apache 2.2.11, php 5.3.0 and mysql 5.1.36
>>
>> The wsf version:  wso2-wsf-php-bin-2.1.0-win32
>>
>> My SO: windows XP
>>
>> Any help?
>>
>> Jorge.
>>
>> -----Mensaje original-----
>> De: [hidden email]
>> [mailto:[hidden email]] En nombre de Nandika
>> Jayawardana Enviado el: martes, 01 de febrero de 2011 10:27
>> Para: [hidden email]
>> Asunto: Re: [wsf-php-user] Testing locally
>>
>> You have not defined the actions array for the service. You should
>> have something like  $actions = array("echoString"=>"echoString");
>> which will map your operation to "echoString" action. Without it, the
>> service is unable to find the relevant operation to invoke. You can
>> refer to the log files of wsf/php to find error information. Also when
>> running the client, try running it on the command which is easier to
>> find issues and debug.
>>
>> Regards
>> Nandika
>>
>> On Tue, Feb 1, 2011 at 7:58 PM, siva prasad verma <[hidden email]>
>> wrote:
>>> I have installed wso2 wsf framework on top of apache2 and copied the
>>> scripts to my web root.
>>> I have tried to write some bits of code this is my client code
>>>
>>> <?php
>>>
>>> $payloadString= <<<XML
>>> <ns1:echo xmlns:ns1="http:wso2.org/wsf/php">
>>>     <text>SDSLABS</text>
>>> </ns1:echo>
>>> XML;
>>> //use wsf php framework
>>> try{
>>>     $client=new WSclient($payloadString,
>>> array("to"=>"http://localhost/spv/service_spv.php",
>>> "action"=>"echoString"));
>>>     $responseMessage=$client->request($payloadString);
>>>     printf("Sum is:%s<br/>",
>>> htmlspecialchars($responseMessage->str));
>>>     //or echo $responseMessage->str;
>>> }
>>> catch(Exception $e){
>>>     if($e instanceof WSFault)
>>>     {
>>>         printf("Soap fault: %s\n.", $e->Reason);
>>>     }
>>>     else
>>>     {
>>>         printf("Message= %s\n", $e->getMessage());
>>>     }
>>> }
>>> ?>
>>>
>>> this is my server code
>>>
>>> <?php
>>>
>>>     function echoFunction() {
>>>         $response=<<<XML
>>>         <response>Is this working</response>
>>>         XML;
>>>             $outMessage = new WSMessage($response);
>>>
>>>             return $outMessage;
>>>     }
>>>     $operations=array("echoString"=>"echoFunction");
>>>     $service=new WSService(array("opertions"=>$operations));
>>>     $service->reply();
>>> ?>
>>>
>>> when i try to open the client.php in my browser, I'm getting a blank
>>> page please tell me what to do get it up...!
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Wsf-php-user mailing list
>>> [hidden email]
>>> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>>>
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> Nandika Jayawardana
>> Technical Lead and Project Manager,
>> WSO2 Inc ; http://wso2.com
>> lean.enterprise.middleware
>> _______________________________________________
>> Wsf-php-user mailing list
>> [hidden email]
>> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>>
>> _______________________________________________
>> Wsf-php-user mailing list
>> [hidden email]
>> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>>
>
>
>
> --
> Nandika Jayawardana
> Technical Lead and Project Manager,
> WSO2 Inc ; http://wso2.com
> lean.enterprise.middleware
>
> _______________________________________________
> Wsf-php-user mailing list
> [hidden email]
> https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user
>
>



--
Nandika Jayawardana
Technical Lead and Project Manager,
WSO2 Inc ; http://wso2.com
lean.enterprise.middleware
_______________________________________________
Wsf-php-user mailing list
[hidden email]
https://wso2.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wsf-php-user